Stichting Pensioenfonds Unisys Nederland

unisys

Zoek »
Risico

Beleggen is nooit zonder risico. Als regel geldt: hoe meer risico u neemt, hoe groter de kans op (hele) hoge rendementen. Maar veel risico verhoogt ook de kans op lage of zelfs negatieve rendementen. De hoogte van uw pensioen ligt in ieder geval niet van tevoren vast. Het kan hoger of lager uitvallen dan u verwacht. Het risico dat uw pensioen tegenvalt is voor u. Daar staat tegenover dat uw pensioen ook hóger kan zijn dat u had gedacht. Dat voordeel is dan natuurlijk ook voor u.

Geleidelijk minder risicovol beleggen

Welke variant van de LifeCycle Mix u ook kiest, naarmate uw pensioendatum dichterbij komt, wordt er minder risicovol voor u belegd door de samenstelling van uw portefeuille aan te passen. Als uw horizon korter wordt, worden de aandelenfondsen in uw portefeuille geleidelijk vervangen door obligatiefondsen.

Kiest u voor een eigen verdeling, dan wordt u sterk aangeraden om uw portefeuille samen te stellen op basis van uw risicoprofiel en uw beleggingshorizon. U bent dan zelf verantwoordelijk het afbouwen van risico.